Din varukorg

Say no to bad hair tools!

Fri frakt vid köp över 499 kr

Fri frakt vid köp över 499 kr

Hjälp

Nyttig information

Följ oss här

Så får du din frisörsax att hålla länge

För att din frisörsax ska hålla så länge som möjligt finns det vissa rutiner som förlänger saxens livslängd.

Rengör saxens skär och området runt skruven med en mjuk trasa. En bra saxrengöringsrutin innebär daglig rengöring, smörjning och säker förvaring. Använder du saxen lite då och då ska dessa rutiner genomföras efter varje användning. Genom att ha en bra rutin för att underhålla din frisörsax kommer livslängden bli betydligt längre. Det är även viktigt att skruvens spänning är korrekt inställd, endast ett minimalt tryck ska behövas för att stänga saxen.

Med jämna mellanrum ska saxen rengöras med grundligt och nedan följer rutiner för hur du på bästa sätt gör detta.

Till att börja med ska du aldrig lägga saxen i ett rengöringsbad med desinfektionsmedel om du inte följer tillverkarens anvisningar till fullo. Om du använder för stark koncentration på desinfektionsbadet påverkar det dina saxar negativt. Nedan är ett antal vanliga konsekvenser som direkt orsak av att man struntar i tillverkarens anvisningar.

1. Smörjmedel och skyddsmedel löses upp
2. Fukten och syrorna som stannar kvar kan skapa en kemisk reaktion
3. Denna reaktion äter sig in i metallen vilket skapar rost eller missfärgningar
4. Detta gör att saxen känns hård och trubbig att använda
5. Med tiden kommer skadorna att öka på saxen
6. Kullager och teflonringar påverkas negativt

Du kan göra på flera sätt för att säkert rengöra dina frisörsaxar grundligt och nedan listar vi de två som vi anser är bäst:

Desinfektionsbad

Desinfektionsmedlet ska blandas till korrekt koncentration, exakt enligt anvisningar från leverantören i en tillräckligt stor behållare med lock. Saxen ska vara öppen när den läggs i badet, hela saxen ska var täckt. Eventuell fingerring tar du bort innan och rengör separat. Sätt på locket på behållaren för förhindra avdunstning. Tiden för hur länge produkterna ska ligga i badet startar när sista produkten är ilagd. Se leverantörens anvisningar för rätt verkningstid.

Desinfektionsmedlet måste alltid sköljas av noga under rinnande vatten för att förhindra att saxen skadas. Sedan använder du hårfönen för att torka saxen. Applicera sedan en droppe saxolja vid skruven. Torka saxen med en mjuk trasa, fördela eventuell överflödig olja över hela saxen. Lämna sedan saxen öppen att torka.

Saxar med ett skyddande hölje kan också badas så länge rutinen ovan följs.

 

Desinfektionsspray

1. Spraya bara saxens skär med en desinfektionsspray

2. Spraya aldrig på över skruven

3. Gnugga saxen ren med en torr microfibertrasa. Torka både in- och utsida av skärbladen

4. Olja saxen regelbundet mellan skärbladen i nivå med skruven

 

En snabb rengöring av saxen ger aldrig lika kraftig reaktion som ett rengöringsbad gör. Ofta finns det rester från hårprodukter på frisörsaxen efter en klippning, detta är något som på sikt påverkar saxen negativt. Applicera en droppe olja mellan skärbladen i nivå med skruven och rengör skären med en desinfektionsprodukt som sprayas på för att förhindra att problem uppstår. Om du av misstag applicerar för mycket olja kan du enkelt ta en trasa och torka av överflödig olja.

Gratis frakt

Vid köp över 499 kr

Smidig retur inom 14 dagar

14 dagars ångerrätt

Ombud eller Hemleverans

Du väljer det som passar bäst

100% Säker Betalning

Klarna Checkout