JAGUAR SOLINGEN

Professionella frisörsaxar av högsta kvalitet!

jaguar-logo

En frisörs viktigaste verktyg är saxen. Bladen stängs och öppnas upp till 1000 gånger under en klippning. För att göra frisören så bekväm som möjligt tillverkas en Jaguarsax enligt mycket strikta standarder för att uppnå maximal kvalitet:

Val av rostfritt stål av hög kvalitet
Ergonomiskt optimerad design
Smidighet, skärpa och hanterbarhet

JAGUAR använder de allra senaste datorstyrda maskinerna i produktionen. Men det manuella hantverket av specialister är fortfarande oumbärligt än idag: Mer än 120 operationer inklusive flera kvalitetskontroller utförs för varje enskild sax.

Så oavsett om du köper en frisörsax för hemmabruk eller för professionellt bruk kan du vara säker att du får en frisörsax i världsklass där inget har lämnats åt slumpen.

bilder-produktion_jaguar

FRISÖRSAXAR FRÅN JAGUAR

Utvalda saxar för hemmabruk

Populära klippsaxar

Populära urtunningssaxar

Historien som saxföretaget som tillverkar JAGUAR frisörsaxar

Familjeföretag från Solingen, Tyskland

År 1932 grundade Kurt Schmidt stålvarubolaget Kurt Schmidt KG i "city of blades" Solingen. Efter att hans tre söner Frank, Hardy och Kurt Schmidt Jr. gick med i företaget 1967 lanserades varumärket JAGUAR för tillverkning av frisörsaxar, som också användes som företagsnamn några år senare.
 
Namnet JAGUAR står för estetiskt utseende och dynamik som övertygar med sin internationella användbarhet. Med det nya företagsnamnet tog hans son Hardy Schmidt över ledningen för företaget 1974.

Övertagande av företaget av Zwilling J.A. Henckels
1988 sålde Frank och Kurt Schmidt sina aktier i det Solingen baserade företaget till Zwilling J.A. Henckels. Även efter försäljningen fortsatte Hardy Schmidt hos JAGUAR som verkställande partner.

Sedan 2004 är Zwilling J.A. Henckels ensam ägare av företaget. Tre år senare, förvärvade Zwilling J.A. Henckels TONDEO, en annan saxtillverkare från "city of blades", och slog samman de två företagens produktionsanläggningar i slutet av 2011. Därifrån bildar JAGUAR och TONDEO en separat division av Zwilling-gruppen.

Grundandet av United Salon Technologies GmbH
Under sammanslagningen av företagen JAGUAR och TONDEO 2013 grundas United Salon Technologies GmbH som en division av Wilhelm Werhahn KG och ett dotterbolag till Zwilling AG. Med cirka 200 anställda som producerar upp till 2000 saxar dagligen i Solingen-anläggningen.

Internationell framgång genom innovativa produkter
JAGUAR har alltid kännetecknats av hög kvalitet på sina produkter och har ett stort antal patent och industriella äganderätter, vilket gör dem till en av världens ledande tillverkare av frisörsaxar. Idag använder yrkesverksamma i över 80 länder världen över produkterna från det Solingen-baserade företaget. Sortimentet har med tiden breddats med högkvalitativt borstar, kammar och elektriska artiklar.


bilder-produktwissen_jaguar